Школе у епидемији - нови режим од понедељка

Борби са ковидом 19 не назире се крај. У различитим деловима света вирус мутира и настају нови сојеви. Каква су њихова својства, колико се брзо шире, да ли праве озбиљнију клиничку слику и могу ли постојеће вакцине успешно да их сузбију? Све то у Магазину питамо Драгану Божић, специјалисту микробиологије са имунологијом и професорку Фармацеутског факултета. 

У доба короне, он лајн школа је постала нужност, а нужност примењена на велике групе мења реалност. Ђака y Србији има више од 700 хиљада и сви они живе ту нову реалност. Школовање у новим условима отежало је и закомпликовало свакодневницу и наставницима и родитељима, али највише деци. О последицама, проблемима, решењима и повратку деце у клупе од понедељка разговарамо са Славицом Јашић из Министарства просвете, науке и технолошког развоја и са Бранком Тишма, школским психологом ОШ "Лазар Саватић".

У току је конкурс за кратку причу емисије "Добро јутро децо". О условима конкурса, причама и писцима, али деци због којих се све ради и ствара говориће Весна Ћоровић Бутрић, уредница редакције Образовног програма за децу, младе и породицу Радио Београда 1.

Уредник и водитељ: Ана Томашевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво