Породична прича

Реч СИСУ долази из финског језика, готово је нема у другим језицима, а разлог је једноставан: не постоји конкретна одлика коју би могла реч да покрије. СИСУ означава крајњу истрајност и специфичан однос према недаћама.

Можда се већ годинама Финци налазе на првом месту "срећометра" и носе титулу најсрећнијег народа на свету. ТО је било чак и у 2020. години. Значи, пандемија Финцима није пореметиа концепт живота и однос према срећи.

Иако је прошао Светски дан среће, ми јој се окрећемо у данашњој емисији. Тек недељу дана после разговора о љубави у породичном окружењу, нудимо вам разговор са проф. др Надом Секулић, антрополошкињом са Филозофског факултета у Београду.

Јесмо ли ми срећан народ? О, може ли се "живети срећно до краја живота"? Као у Пепуљуги, нашој данашњој Породичној причи...

Аутор: Весна Ћоровић Бутрић.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво