Међу оболелима од Ковида 19 најприсутнији британски сој вируса

У последњих месец дана -  број нових случајева међу тестиранима смањен је за 10 одсто. И поред  пада броја новозаражених у Србији - лекари апелују на грађане да  се и даље придржавају свих мера -  јер се на лечењу у болницама широм земље  налази чак 7.809  пацијената оболелих од ковида-19. Међу оболелима и даље је најприсутнији британски сој заразе, изјавила је директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић. 

Више од 16 и по хиљада радника пријавило се за вакцинацију у 500 компанија, изјавио је помоћник директора Привредне коморе Србије Бојан Станић. Он је за Ер-Те-Ес рекао да и странци који су резиденти Србије и који раде у компанијама у нашој земљи имају право да се вакцинишу. Истакао је да постоји могућност да се за компаније које имају већи број запослених организује мобилна вакцинација.  

У Њујорку се данас, у видео-формату, одржава седница Савета безбедности Уједињених нација  на  којој ће  се  разматрати  извештај о ситуацији на Косову и Метохији. Србију представља министар спољних послова Никола Селаковић. У извештају Антонија Гутереса  - као главни политички догађаји у претходном периоду -  означени су косовски ванредни парламентарни избори 14. фебруара и  подизање оптужнице Специјалног суда у Хагу против бивших лидера такозване ОВК. Наводи се -   да су  та дешавања успорила дијалог Београда и Приштине уз помоћ ЕУ и  да трајни мир на Косову и у региону -  зависи од одрживог напретка у дијалогу усмереног на нормализацију односа Београда и Приштине. 

На седници новосадског градског парламента одборници су изгласали одлуку да Град преда Републици парцеле за изградњу ковид болнице на Мишелуку 3, како би се стекли услови да градња почне 20-тог априла. Реч је о око 2,5 хектара градског земљишта на шест парцела, на кривини ка Мишелуку из правца Петроварадина, које је требало да послужи за изградњу болнице од 600 лежајева, чију изградњу финансира држава.

Србија је према оцени кинеског туристичког магазина Витрип једна од најпопуларнијих прекоморских дестинација, саопштила је Туристичка организација Србије. То признање, додељено ове недеље на званичној церемонији у Кини пред више стотина учесника из света туризма, наговештај је да ће Србија, по завршетку кризе изазване вирусом ковидом-19, поново моћи да рачуна на велико интересовање туриста из Кине. 

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Тина Амић и Реља Трајковић.

Продуцент Бојана Туфегџић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво