У каквој су вези корона и поскупљење зејтина

Дневни извештаји о броју новозаражених и преминулих од последица Ковида 19, последњих дана, охрабрују. То је недавно, на основу математичких прорачуна предвидео и професор информационих технологија, Петар Кочовић. Са њим ћемо разговарати о томе какав даљи ток епидемије процењује и да ли се ускоро можемо надати повратку у нормалан живот.

Јестиво уље у продавницама скупље је него пре годину дана, а цена је у просеку скочила за око 30 динара. Прошлогодишњи род у рангу је вишегодисњег просека, извоз у уобичајеним оквирима, па се многи питају шта је то што је утицало на ово поскупљење. Одговор ћемо потражити од директорке Удружења "Жита Србије", Сунчице Савовић.

Литијум спада у најтраженије алкалне метале и сировине на свету. Коришћење Ли-јонских батерија, медјутим, носи бројна ограничења и изазове због чега научници широм света већ раде и на развоју батерија које су базиране на алтернативним материјалима. Тог посла прихватили су се и наши научници у склопу пројекта ХИСУПЕРБАТ, а њих предводи Милица Вујковић, са Факултета за физичку хемију.

Манастир Српске православне цркве на Косову и Метохији Високи Дечани на листи је седам најугроженијих локалитета културног наслеђа у Европи за 2021. годину, коју је саставила паневропска федерација за очување културног наслеђа "Европа Ностра". Шта је овај манастир који је од 2006. године на Унесковој листи светске баштине сврстало у ову категорију, сазнаћемо у разговору са Јованом Недељковић из организације Европа-ностра Србија

Уредник и водитељ : Оливера Стајић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво