Читај ми!

Данас седница Кризног штаба

Епидемијска ситуација у Србији је и даље тешка. Расте број оболелих, све је више људи на болничком лечењу, клиничке слике су све теже па расте и број оних који дишу уз помоћ респиратора. Од данас бања Селтерс поново у ковид систему. Истовремено се наставља и масовна имунизација. Обе дозе примило је 1.037.000 људи, а укупно је дато близу 2 и по милиона доза. Данас стиже први контигент вакцина произвођача АстраЗенека преко Ковакс механизма.

Председница Владе Ана Брнабић најавила је нову седницу Кризног штаба данас у 16 часова. Навела је да ће се претходно састати са стручним делом тог тела како би се размотрило колико је могуће попуштање мера. Она је на ТВ Пинк рекла да се види стагнација, чак и благи пад новозарежених у Београду, где је и највише вакцинисаних грађана.

Број погинулих у данашњој железничкој несрећи на Тајвану је порастао на 48, док је више од 60 особа повређено. Воз са скоро 500 путника је излетео са шина у тунелу, пошто је ударио камион који је са пута слетео на пругу. Ради се о најтежој железничкој несрећи на Тајвану за протекле четири деценије, јавља Ројтерс.

Председник Александар Вучић уручио је Орден Карађорђеве звезде првог степена виолинисти и музичком педагогу Стефану Миленковићу. Он је одликован поводом Дана државности Србије за нарочите заслуге у представљању наше земље и постигнуте резултате у области класичне музике.


Уредник и водитељ:Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво