Читај ми!

Светски дан особа са аутизмом

Светски дан особа са аутизмом обележава се 2. априла сваке године, подстичући државе чланице Организације уједињених нација да предузму мере за подизање свести о људима са спектар аутистичним поремећајем, укључујући аутизам и аспергеров синдром широм света. Светски дан особа са аутизмом један је од само седам званичних здравствених дана Уједињених нација. Дан је намењен окупљању организација широм света са циљем да помогну истраживању, дијагнози, лечењу и прихватању оних који болују од аутизма. Тим поводом овог јутра гост јутарњег програма биће Весна Петровић, председница Управног одбора Удружења „Аутизам Србија“.

Творац руске вакцине „Спутњик В" упозорава да се у следећој фази пандемије може догодити да коронавирус почну да преносе наши кућни љубимци. Вест од пре два дана је да је Русија регистровала и вакцину за животиње против Ковида 19. О томе које болести кућни љубимци могу да нам пренесу овог јутра разговарамо да проф. др. Дејаном Крњајићем, са Факултета ветеринарске медицине.

Кратки играни филм „Када сам код куће", који се бави суочавањем са сексуалним насиљем у породици је управо освојио две награде на Социаллy Релевант Филм Фестивалу у Нјујорку. Награду „Женског критичарског круга", који чине 80 филмских критичарки из САД-а и награду за најбољу глумицу коју је понела Милица Стефановић. О том филмском остварењу разговарамо са редитељком Иваном Тодоровић.

Аутор и водитељ: Игор Обрачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво