Читај ми!

Аџић: Преломни тренутак за српско здравство

Вирус корона и даље се шири. У болницама је преко 7200 оболелих, а све је више пацијената на интензивној нези. Кризни штаб сутра ће поново анализирати епидемиолошко стање у земљи.У Ковид болници у Батајници хоиспитализовано је 915 пацијената чиме је попуњен капацитет те болнице, а директорка Татјана Аџић Вукичевић поручује да је ово преломни тренутак за цео здравствени систем и позива на вакцинацију која је, како каже, једини спас за излаз из јако тешке ситуације.

Ковид 19 је највероватније природног порекла и на људе су га пренеле животиње, поново је потврдио истраживачки тим који је под покровитељством Светске здравствене организације почетком године боравио у Кини. Из Организације поручују да су стручњацима ипак били ускраћени поједини подаци, па је велики број држава Запада позвао Пекинг да омогући потпуни приступ свим неопходним информацијама. Кинеске здравствене службе су негирале да крију податке и објасниле да се ради о заштити приватности грађана. 

Почела је изградња саобраћајнице Нови Београд - Сурчин, нове градске магистрале која ће повезати Београд са аутопутем "Милош Велики". У обиласку градилишта, председник Александар Вучић рекао је да ће се тиме скратити излаз на аутопут за око 10 километара. Комерцијални уговор за деоницу Нови Београд - Сурчин, дужине око 8 километара, потписан је са кинеском компанијом Чајна комјуникејшн констракшн, а вредност радова износи 70 милиона евра. Вучић је најавио да ће најкасније за месец дана кренути изградња пута Јариње - Косовска Митровица, као и да ће ове године почети изградња Националног стадиона у Сурчину.

Март је месец посвећен борби против рака, а последњег дана овог месеца упозорава се на рак дебелог црева. То је једно од најчешћих малигних обољења у Србији, и код мушкараца и код жена. Откривен на време, може бити потпуно излечен. На Калемегдану је симболички дрво окићено са 4000 плавих трачица које симболизују борбу против ове болести и опомињу колико живота је током године могуће спасити утз редован преглед и циљану терапију.

Фондација Заједно за живот и сајт за продају Лимундо обрисале су високе понуде за куповину капитенске траке Кристијана Роналда, које су прелазиле и милијарду динара. Медији преносе да су поједини људи аукцију вероватно искористили за шалу, а не како би помогли шестомесечном Гаврилу Ђурђевићу, за чије лечење би новац требало да буде дониран. Како би се помогло у прикупљању средстава, на аукцију је стављена трака коју је капитен Португалије бацио на траву стадиона "Рајко Митић". 

 

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар.

Продуцент Александар Радовић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво