Читај ми!

Да ли трећа доза вакцине појачава имуни одговор?

Да ли ће се одобрити трећа доза неких вакцина против ковида 19? То је све чешће питање којим се баве научници, и односи се на оне који нису развили адекватан имуни одговор након претходне две дозе, али и на нове мутације коронавируса који могу да ослабе заштиту вакцине, направљену против првобитних сојева. Додатну ревакцинацију најавили су из Кинеске националне фармацеутске групе (Синофарм), а ових дана и Фајзер-Бионтек је објавио да ће једном броју људи бити дата трећа доза вакцине. О томе разговарамо са Маријом Гњатовић из Института за примену нуклеарне енергије.

Београд се налази на четвртом месту на листи најскупљих градова у Европи по ценама некретнина у односу на висину прихода, објављено је на сајту Нумбео који важи за највећу светску базу података о животним трошковима, као и о квалитету живота. Према прорачунима ове веб-странице однос цене некретнина и просечних прихода у Београду је веома висок, па се наш главни град тако нашао иза Москве, која је на првом месту, Париза и Сплита, а испред Прага и Милана. О ценама и понуди и потражњи станова у време пандемије говори нам Каћа Лазаревић из истоимене агенције за промет некретнина.

Лепе вести обрадовале су све љубитеље Грчке, туристичке посленике двеју земаља, али и оне који чекају да искористе ваучере од прошле године. Већ крајем априла моћи ћемо у Грчку уз ПЦР тест, а од 14. маја све наше држављане очекују услови уласка који су договорени са грчким министром туризма. Која су правила за путовања наших грађана, хоће ли бити још новина и прецизирања постигнутих договора, објашњава Директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије (YУТА) Александар Сеничић.


Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво