Како је вирус утицао на наш џеп?

И овога јутра очекује вас много различитих тема које се тичу свакога од нас. Цео један сат посветили смо храни из различитих углова.

Исхрана деце, у деценијама иза нас, била је другачија и здравија, тврде баке из смедеревских села. Без разноврсних домаћих намириница није могао да се замисли оброк. Бака Мира Радивојевић из Осипаонице код Смедерева припемила је богату трпезу уз савете младим мамама како да хране своје малишане.

Цене на пијацама, с пролећа нам свима делују високе - али купујемо, жељни свежих производа. У продавницама, међутим, другачије реагујемо на сваку промену: па смо тако приметили да су неки производи поскупели, на пример уље и млечни производи,  упркос званичним подацима Републичког завода за статистику који кажу да су цене на мало, повећане само 0,6% у односу на претходни месец, тј. 1,2% у односу на исти месец прошле године. Објашњење сада, обично, приписујемо пандемији. Овом темом бави се Ружица Зоркић Радичевић.

Колико смо у пандемији променили потрошачке навике, шта више купујемо, да ли идемо чешће у набавке и колико новца трошимо за храну, сазнаћемо од Предрага Ћировића из ГФК, компаније за истраживање тржишта.

Пролеће је најлепше годишње доба јер се буде и природа и људи, али многи нису у стању да се одмах прилагоде тој промени. Са доласком пролеца, стиже нам и пролећни умор. Од доктора Слободана Гајића сазнаћемо како најлакше да се прилагодимо овим променама.

Врло често можемо чути или прочитати да је агресиван пас напао па и ујео некога, било да је реч о власнику или о случајном пролазнику. Недавно је јавност шокирала вест да су пси изуједали дете, које је касније и преминуло. То је довело до новог проблема,  напуштања опасних паса. О томе разговарам са Јеленом Илић из ОRCE.

Са вама је Николина Миљковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво