Читај ми!

Двадесет две године од НАТО бомбардовања

Сваког 24. марта сетимо се марта 1999. године када се десило нешто у шта нико од нас није веровао да ће се догодити - НАТО је бомбардово Србију. Двадесет две године касније, многи се и даље питају како је то било могуће, они који су у бомбардовању изгубили своје ближње, обележе још једну годину њиховог превременог одласка, а верујем да сви, макар на час, застанемо и сетимо се својих личних искустава током тих 77 дана агресије. У јутарњем програму попричаћемо о свему томе с нашим слушаоцима у редовној рубрици "Питање јутра".

Баш на годишњицу бомбардовања, на Другом програму РТС-а почиње емитовање серије "Ратне приче с Кошара", а дан касније биће приказан и документарни филм "Човек који је Хитлеру рекао НЕ" посвећен демонстрацијама од 27. марта 1941. године. Ауторка оба ова остварења Слађана Зарић биће нам гошће у студију и пренети нам мало више информација о овим пројектима.

Говорићемо и о бесповратној помоћи од 10.000 евра за породице с троје или четворо деце на територији Војводине, друштвено-политичком положају особа са хендикепом, о томе како се фризери сналазе у спровођењу нових притивепидемијских мера, као и о искуствима зубних ординација које током епидемије раде у 9 ваљевских основних и средњих школа.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Будите уз Радио Београд 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво