Читај ми!

Процењују се ефекти закључавања у Србији

Медицински део Кризног штаба данас ће имати прве процене да ли је, и колико постигнут напредак у сузбијању корона вируса. Седница целокупног штаба очекује се сутра, а до тада са лекарима разговара премијерка Ана Брнабић, пише Блиц. Према тренутним изгледима, Медицински део Кризног штаба спреман је да без притиска, о попуштању мера разговара тек за седам дана, јер инсистирају да "закључавање" траје укупно две недеље. Политички и економски део штаба сматра да врата треба да отворе фризери, козметичари, занатлије попут обућара, бравара, али и објекти попут стоваришта на отвореном.

Наставља се имунизација, а без позива данас могу да се вакцинишу старији од 60 година у сеоским срединама. У Хали 3 Београдског сајма данас се први пут обавља вакцинација без заказивања вакцином АстраЗенека. Директор тог вакциналног пункта др Зоран Бекић објаснио је да је то учињено због грађана који нису компјутерски образовани, али и због људи који кажу да су се пријавили још пре месец дана, али позив нису добили. Он је апеловао на грађане да се у што већем броју одазову масовној вакцинацији. Нови контингент од 100 хиљада вакцина "Спутњик Ве" у уторак увече креће за Србију из Русије, најавио је министар Ненад Поповић.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поновио је да је борба против организованог криминала у Србији приоритет, као и да је наша земља већ данас боље и сигурније место за живот. Он је за наш програм изјавио да истрага о кривичним делима групе Беливук-Миљковић добро напредује.

У артиљеријском нападу на болницу у провинцији Идлиб на североистоку Сирије најмање пет особа је погинуло, а бар 10 рањено. Министарство одбране те земље наводи да су напад извеле владине снаге, и да је при гранатирању града Ел Атариба, међу погинулима и једно дете. То подручје држе турске и локалне савезничке снаге.

Светски дан шума обележава се под слоганом „Обнова шума - пут ка опоравку и благостању". Из Светског фонда за природу указују да уништавање шума доводи у опасност људско здравље и здравље наше планете, као и да је крајње време да озбиљно променимо однос према шумама.

Наставља се 28-мо коло фудбалске Суперлиге. Од 15 часова на програму су утакмице: Мачва - Чукарички, Нови Пазар - Пролетер, Рад - Радник и Војводина - Инђија.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво