Од вечерас до краја викенда пооштрене мере против Ковида 19

Влада Србије усвојила је мере Кризног штаба за борбу против корона вируса које ће важити од вечерас до понедељка ујутру. Током наредних пет дана на снази ће бити епидемиолошке мере као и претходног викенда. Биће затворени сви угоститељски објекти, козметички и фризерски салони, кладионице, играонице, тржни центри. Радиће  продавнице прехрамбене робе, апотеке и бензинске пумпе, а мере се не односе ни на предузећа и фабрике.

Министар здравља Златибор Лончар и директор Инфективне клинике Горан Стевановић обишли су са директорком Татјаном Аџић Вукичевић Ковид болницу у Батајници  и најтеже пацијенте у црвеној зони. У тој болници, уз помоћно особље, ради више од 800 здравствених радника. Наставља се имунизација становништва. до сада је дато око 2 милиона доза, а другу дозу примило је око 800 хиљада градјана.

Мађарска сматра да би такозвани ковид пасоши требало да обухвате све вакцине које су одобрене у државама чланицама, а не само оне чија је употреба потврђена на нивоу целе Европске уније, изјавио је шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто. После састанка са у Београду са министром спољних послова Србије Николом Селаковићем, Сијарто је рекао да је у вези са путовањима могућ и билатерални договор са нашом земљом. Селаковић је нагласио да су односи Србије и Мађарске на највишем нивоу у историји и да се стално побољшавају.

У Скупштини Србије посланици расправљају о  Закону о климатским променама. Министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић рекла је да ће усвајање тог закона  допринети борби против климатских промена кроз успостављање система за смањење емисије гасова са ефектом стаклене бассте.  Поручила је да Закон о климатским променама чува нашу околину и здравље грађана. Представници посланичких група позитивно су оценили Предлог Закона и најавили да ће га подржати.

Некадашњи југословенски репрезентативац Зоран Савић и званично је нови спортски директор кошаркашког клуба Партизан. Савић је по завршетку играчке каријере обављао функцију генералног менаджера у Фортитуду и Барселони, а у Партизану ће заменити Николу Лончара.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво