Читај ми!

Климатске промене - главни ризик за светску финансијску стабилност

Иако, глобално, брига због пандемије и због ње све већих привредних проблема јесте предоминантна тема већ годину дана, расте и забринутост због утицаја климатских промена на светске економије, показује најновије истраживање агенције „Gloubsken“. Међутим, начин и брзина којом би људи решавали то питање, драстично се разликује од земље до земље.

И Међународни монетарни фонд се недавно огласио поруком да климатске промене нису само природни феномен, већ да представљају главни ризик за светску финансијску стабилност. О политичким и економским аспектима климатских промена разговараћемо са професором економије Михајлом Црнобрњом.

Како је пандемија утицала на рад социјалних предузећа у нашој земљи и може ли њихов рад за време кризе утрти пут за већу афирмацију њиховог деловања у времену после ње, само су нека од питања за Зорану Миловановић, пројектну менаџерку Европског покрета у Србији који је истраживао ову тему.

Шок целокупне овдашње јавности недавно је изазвало објављивање фотографија унакажених лица неких Београђанки после тзв. бразилског естетског захвата у једном престоничком козметичком салону. Иако су стручњаци већ много пута објашњавали да не могу све третмане да обављају козметичари, да је много шта од онога што се нуди у салонима заправо посао за специјалисте естетске медицине, поведени рекламама, људи и даље праве грешке. Како да знамо где је граница козметологије и медицине и како да направимо прави избор за примену жељеног третмана, сазнаћемо у разговору са др Гораном Бијелић, специјалистом дерматологије и потпредседницом Удружења интердисциплинарне естетске и антиејџинг медицине Србије.

Представићемо и недавно објављену књигу "Кућа од песама" нашег колеге Александра Петровића, свима много познатијег као Аца Селтик, којом је његова редовна рубрика у емисији "Фамилиологија" - "Прича о песми", добила штампани кров и зидове.

И у данашњем "Магазину на Првом" биће места и за све остале актуелности, посебно у вези са борбом против ковида 19.

Са вама - Елиозабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво