Све мање места у болницама. Стигла нова количина Фајзерове вакцине

После пооштрених мера током викенда, ресторани и угоститељски објекти од данас поново раде до 20 часова. Средњошколци су прешли на наставу преко интернета. Према речима епидемиолога, та мера је уведена превентивно, јер је међу новозараженима, британски сој присутан са 30 одсто и брже се преноси међу младима.Одржан је редован састанак министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница. Због повећаног броја оболелих, капацитети ковид болница се максимално проширују. Оболели ће се од сутра упућивати на лечење и ван Београда, пре свега у крушевачку ковид болницу О евентуалном увођењу  нових мера биће речи на сутрашњој седници Кризног штаба.

У Србију је стигло још око 28 хиљада доза Фајзер-Бионтек вакцине против вируса корона.  Вакцине су допремљене у Институт "Торлак". Из Министарства здравља саопштено је да је реч о редовној испоруци "Фајзер" вакцина.

Делегације Београда и Приштине састале су се у Бриселу први пут пре тачно 10 година у оквиру дијалога уз посредовање Европске уније. Током протекле деценије, дијалог је прошао кроз више фаза, али и блокада. Мењани су преговарачи и формати, а међу постигнутим договорима, неки и даље још чекају примену, пре свега формирање Заједнице српских општина. Председник Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је да Београд никада није одустао од става да не може бити напретка у дијалогу са Приштином док се не испуне обавезе из Бриселског споразума, потписаног 2013-те године. Аналитичари истичу да су кроз дијалог решена поједина питања, али и да није дошло до суштинског помака у односима Београда и Приштине.

Обележава се Осми март, Међународни дан жена. Према Републичком заводу за статистику жене су у Србији бројније, образованије, али су више незапослене, на мање руководећих позиција и са нижим платама. Честитајући женама Осми март, председник Александар Вучић рекао је да су жене ослонац и стуб нашег друштва и како морамо да им омогућимо више простора за одлучивање.

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да Влада Србије у односу на стање и могућности у буџету постепено покушава да поправи услове рада запослених у области образовања у нашој земљи. Министар је на јавној расправи о Предлогу стратегије развоја образовања и васпитања за период до 2030. године рекао да ће се током године у сарадњи са синдикатима поново разговарати о увођењу платних разреда у просвети и у свим осталим јавним службама. Ружић верује да ће се на тај начин доћи до одрживих решења која никога неће угрозити на начин да његова примања буду нижа него што су сада.

Број један светског тениса, Новак Ђоковић оборио је још један рекорд. Новак је данас започео 311. недељу на врху АТП листе. Ту позицију до данас је имао Роџер Федерер са 310 недеља. Велики мозаик од тениских лоптица са Новаковим ликом, први таквог типа у свету, освануо је на платоу Тениског центра Новак на Дорћолу.У знак захвалности за све што је урадио за Србију и спорт уопште, град Београд вечерас ће у његову част на фасади Скупштине града да прикаже снимке са најбољим потезима у његовој каријери. На билборидма ће бити исписана захвалност Ђоковићу, а зграде у престоници биће осветљене у бојама српске заставе. Ђоковић је оценио како је његов  највећи успех то што толико људи саосећа да су заједно са њим учествовали у том успеху.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Тина Амић и Ненад Селаковић.

Продуцент Светлана Стевановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво