Читај ми!

8. март - Дан жена

Подаци из целог света говоре да су у претходних годину дана жене поднеле већи део терета борбе протива пандемије Ковида-19. Поред тога што су наставиле да раде своје послове и брину се о својим домаћинстивма, морале су више да се баве школовањем деце која су прешла на наставу на даљину. Поднеле су већи терет радећи у болницама, домовима здравља, школама, вртићима, продавницама...

Положај жена у друштву централна је тема јутарњег програма на Међународни дан жена. О њој ћемо разговарати с повереницом за радноправност Бранкицом Јанковић, али и са слушаоцима у нашој редовној рубрици "Питање јутра".

Говорићемо и о месецу женског ромског активизма, али и о нашој првој архитекти Јелисавети Начић којој ће бити посвећена једна трибина.

Наравно, биће ту места и за друге теме. У програм ћемо укључити директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаила Јовановића кога ћемо питати како тече процес пријављивања за вакцинацију, а посебно шта да раде наши грађани и грађанке који се заразе између примања прве и друге доза вакцине па не могу да дођу на време на ревакцинацију.

Говорићемо и о такмичењу за најбољу технолошку иновацију које се организује 17. годину за редом.

Наравно, честитаћемо Новаку Ђоковићу на још једном обореном рекорду. Од 8. марта он постаје најбољи тенисер света по још једном параметру - броју недеља на првом месту АТП листе. До сада је то био Роџер Федерер с 310 недеља, али Новак Ђоковић сада је на 311 и та бројка ће се у наредним недељама само још више увећавати.

Уредник и водитељ је Миша Стојиљковић

Будите уз Радио Београд!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво