Читај ми!

Измрзла пшеница може да се опорави

Добра цена малине прошле године подстакла је произвођаче да шире засаде. Стручњаци кажу да за нове малињаке треба изабрати добре парцеле, никако оне на којима је већ била малина, урадити анализу земљишта и набавити сертификован садни материјал. То је пут за успешну и квалитетну производњу која ће и ове године, по свему судећи, имати добру прођу на тржишту.

У "Дунав осигурању" од ове године измењени су услови за осигурање усева и плодова од пролећног мраза. Тим изменама за сваку пољопривредну културу јасно је дефинисан датум када компанија преузима ризик, односно када наступа њена обавеза да плати штету од мраза. О томе смо разговарали са чланом извршног одбора "Дунав осигурања" Милошем Милановићем.

На појединим њивама у Војводини, посебно у Банату, због ниских температура половином фебруара, озими усеви су измрзли и пожутели. Стручњаци кажу да усеви имају довољно времена да се опораве, мада не искључују могућност смањења приноса. Важно је, кажу, да у наредном периоду не буде великих минуса јер су биљке већ изнурене.

Чувена пеглана кобасица први је производ из Пирота који је добио жиг "ћуваркућа" Привредне коморе Србије. Поред тога, локална самоуправа је недавно предала Заводу за интелектуалну својину и елаборат за заштиту географског порекла пеглане кобасице, како би се тај аутохтони производ заштитио од фалсификата.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

 

Први програм Радио Београда, недеља, 08.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво