Какве поруке Београду доноси Мирослав Лајчак?

У нашу земљу долази изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак. Словачки дипломата тврди да његова мисија нису ултиматуми већ трагање за компромисом. Да ли су се стекли политички услови и има ли Унија кредибилну понуду и ауторитет да испослује одржив споразум две стране, питамо Душана Пророковића из Института за међународну политику и привреду.

Наша земља је међу најуспешнијим у Европи у процесу масовне имунизације становниства. Ипак комплетно је вакцинисано мање од 10 одсто грађана што указује да ћемо још неко време морати да живимо "под маскама". Колико смо далеко од колективног имунитета и смеју ли вакцинисани да се опусте по утврђивању да су развили антитела питамо  консултанта УНИЦЕФ-а за имунизацију Драгослава Поповића.

Вакцинација у ЕУ још увек не иде планираним темпом, док се у појединим земљама, због поновног раста броја заражених и оболелих, наново уводе пооштрене епидемиолошке мере. Проверавамо зашто је Чешка једна од чланица које су одлучиле да се за вакцине обрате Москви, а могуће и Пекингу. 


Уредник Јелена Видић.    

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво