Саће у новинама

На послу имамо паузу за пушаче, али ја никада не излазим са колегама напоље да им правим друштво, јер имам астму и дувански дим ми смета, ево чак и кад помислим на дим, мени се кашље. Зато пре посла купим разне новине и онда их прелиставам у канцеларији док су остали испред зграде. Увек су то новине забавног и културно-уметничког садржаја, не могу још и на послу да се замарам тешким темама. Него... један колега ми стално пребацује да читам глупости и да добра новина за разоноду више не постоји...

Свашта сам научио из тих новина које читам на паузама, рецимо то да ћелије пчелињег саћа немају одмах облик шестоугла, већ квадрата. А коначни облик добијају кад пчеле почну да загревају ћелије, па восак почне да се топи и разлива попут лаве и онда настану савршени шестоуглови који формирају саће. Е... мене је ту нешто заинтригирало док сам читао о саћу - да ли је та именица у једнини или множини? Ако је у множини, како уопште гласи њена једнина?

Много тога занимљивог прочитао сам и о кантариону, појма нисам имао да је толико лековит. Кажу да је природни антидепресив, да је одличан против несанице, онда... може се користити за испирање рана, а кантарионово уље је добро за масаже и ... заборавио сам, има тога још. А, да, нисам знао ни да  је његово народно име богородичина трава. Само, аутор тог чланка је придев богородичина написао великим словом.  

Аутор текста - Катарина Албијанић, студент (Српски језик и књижевност, Филолошки факултет, Београд)

Глумац - Феђа Стојановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво