Читај ми!

Оловка од папира

Наставља се вакцинација против корона вируса у Србији, а од сутра би требало да почне и примена друге дозе за све оне који су се пре три недеље вакцинисали. Садашњи број реакција на вакцине у Србији није велики, а што је најважније оне нису ни претерано озбиљне. Стручњаци објашњавају да би било нереално очекивати да не буде реакција на вакцине, али истичу и да свако може припремити свој организам за вакцинацију, да би се евентуалане нелагодности смањиле. Како да се припремимо за вакцинацију и на који начин да ублажимо могуће нежељене реакције?

Влада Србије је на иницијативу Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) формирала Координационо тело за дигитализацију здравственог система. Шта ће она донети грађанима? Како ће се убудуће управљати подацима у здравству и које су предности успостављања електронског картона? Шта би за све нас значило умрежавање државне и приватне праксе?

Јесте ли чули за еко-оловке и бојице од рециклираног папира? Рециклирањем новинског папира, већ две године, у Смедеревској Паланци израђују се уникатне оловке и бојице, а оваква производња јединствена је у Европи. Сваком оловком и бојицом подиже се и свест о значају екологије и рециклирања, а ова породична производња окупила је тим пријатеља који праве и својеврсне уникате. За ове еколошке оловке заинтересовани су купци из неколико европских земаља, јер су врло квалитетне, лепо дизајниране и нису скупе. Представићемо једну, у еколошком, али и у дизајнерском смислу, заиста добру идеју, која испуњава све стандарде када је реч о заштити животне средине.


Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво