Читај ми!

До сада вакцинисано скоро 530 хиљада грађана

Епидемијска ситуација у Србији и даље је нестабилна, и рано је за попуштање мера, кажу у Кризном штабу. Настављена је масовна вакцинација против вируса корона. До сада је вакцинисано око 527 хиљада грађана. Масовна ревакцинација почеће у уторак. За другу дозу вакцине није потребна нова пријава.

Виши суд у Београду осудио је некадашњег начелника Генералштаба, пензионисаног генерала Момчила Перишића на три године затвора, због шпијунаже, односно одавања тајних података америчком обавештајцу. Осим Перишића, осуђени су и Миодраг Секулић и Владан Влајковић. Њима су изречене затворске казне од годину и по дана. То је прва првостепена пресуда у овом случају од покретања поступка 2002-ге године. Суђење се одвијало без присуства јавности, ради заштите војних и државних тајни, али је пресуда јавно саопштена.

У акцији полиције на територији Београда, 97 миграната је пребачено у Прихватни центар у Прешеву. Министар унутрашњих послова Александар Вулин је поручио да је азилни систем Србије један од најорганизованијих у Европи и додао да мигранти морају бити у камповима. Акција проналажења илегалних миграната биће настављена.

Русија неће толерисати ултиматуме Сједињених Америчких Држава, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Оценио је да су коментари америчког председника Џозефа Бајдена, упућени Русији, агресивна и неконструктивна реторика. Песков је изразио наду да је дијалог између две земље и даље могућ.

Председник Скупштине Ивица Дачић расписао је локалне изборе у Зајечару, Косјерићу и Прешеву за 28-ми март. Изборне радње почињу када одлуке ступе на снагу, даном објављивања у Службеном гласнику.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одбрану трофеја на Аустралијан опену у истом граду почеће дуелом са Французом Жеремијем Шардијем, одлучено је жребом.

После месец и по дана паузе, наставља се фудбалска Линглонг Суперлига. У првом мечу, од 16 часова и 30 минута, Војводина дочекује ТСЦ.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Марица Сердар и Ненад Селаковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво