Читај ми!

Ђерлек за Радио Београд 1: Вакцинација против Ковида 19 тече по плану

Екипе Завода за биоциде дезинфиковале су хале 3 и 11 Београдског сајма у којима је у протекле две недеље вакцинисано скоро 45 хиљада грађана, а масовна вакцинација наставља се сутра. Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је за наш програм да се имунизација у нашој земљи одвија по плану. Када је реч о достизању колетивног имунтитета на вирус корона, Ђерлек је навео да је до сада било заражено око 30 одсто становништва, и да је неопходно да буде вакцинисано још најмање 50 одсто.Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће наредних дана бити потписан нови уговор о набавци 11 милиона вакцина.

Председник Србије Александар Вучић отпутовао је у радну посету Француској, где ће се сутра у Паризу састати са француским председником Емануелом Макроном. Уз поруку Живело српско - француско пријатељство, председник је најавио важне разговоре за Србију, а теме, од Косова и Метохије, европског пута Србије до изградње метроа у Београду.

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће грађани у другој половини априла моћи путем кол центра и сајта трезора Србије да се пријављују за помоћ државе од два пута по 30 евра. Мали је за Телевизију Прва рекао да ће пензинерима додатних 50 евра бити исплаћено у септембру. Прецизирао је да ко се пријави за 30 евра који се исплаћују у мају, неће морати да се пријављује за других 30 евра које следују у новембру, већ ће их добити аутоматски.

Обележава се Национални дан без дуванског дима, ове године под слоганом: „365 дана без дувана". Пушење је један од водећих појединачних фактора ризика за развој најчешћих хроничних обољења. Утиче и на развој и здравље новорођенчади, деце и младих. Изазива инвалидност, прерану смрт и загађење ваздуха. Иако две трећине одраслог становништва не пуши, и даље су свуда изложени дуванском диму. Већ 5 година чека се на усвајање закона који би забранио пушење у свим затвореним јавним просторима.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво