Кризни штаб: без попуштања мера

 Нема попуштања мера у борби против ковида, једногласан је Кризни штаб.  Иако је последњих дана стабилнија епидемијска ситуација одлука је  донета јер је учесталост обољевања и даље на високом нивоу. После 10  месеци штићеницима геронтолошких центара, који су примили обе дозе  вакцине дозвољена је посета у контролисаним условима, уз поштовање  свих епидемиолошких мера. У складу са одлуком неће бити ни публике на  мечу Звезда -Милан.  У нашу земљу јутрос је стигло 40 хиљада доза  руске вакцине Спутњик Ве. Нове дозе Фајзер Бионтекове вакцине  најављене су за понедељак.  

Због дужине трајања епидемије и последица по привреду, држава ће  поново помоћи грађанима. Пријављивање за нови пакет помоћи почеће у  априлу,  каже за РТС министар финансија Синиша Мали. Пакет економских  мера вредан 2 и по милијарде евра предвиђа да сви пунолетни градјани до краја године добију по 60 евра, пензионери још 50, односно 110 евра, а  целокупни пакет који укључује и привреду сада износи 235 милијарди  динара, истиче Мали.

Премијер Мађарске Виктор Орбан изјавио је да би Будимпешта могла да  потпише уговор о куповини кинеске вакцине против коронавируса данас или  сутра и да вакцинише 1,7 милиона градјана до краја марта. Мађарска Агенција за лекове одобрила је данас кинеску вакцину Синофарм против  вируса корона. Додао је да је Мађарска пратила како ће протећи масовна  вакцинација кинеском вакцином у Србији и поручио да ће сам изабрати кинеску вакцину, јер њој највише верује. Америчка компанија Новавакс  саопштила је да је њена вакцина 89 одсто ефикасна, показују резутати  испитивања у Великој Британији, док су белгијске власти на захтев  Европске комисије послале инспекцију у фабрику Фајзера у тој земљи.

У 23-ем колу Евролиге, кошаркаши Црвене Звезде играће против француског тима Асвел Вилербан. Меч у дворани Александар Николић, почиње у 20 часова и 45 минута.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Ирена Јеловац и Владимир Михајловић


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво