Читај ми!

Пошумљавање спасава планету

Олакшање које је дошло са почетком масовне вакцинације против коронавируса брзо је уступило место новим бригама. Свакодневно се појављују нови сојеви, а произвођачи не успевају да задовоље чак ни раније уговорене количине. Чућемо како се сналазе у неким земљама ЕУ, као и разлоге због којих Јапан планира почетак имунизације тек за крај фебруара. Многи страхују да би то могло да доведе у питање одржавање Олимпијских игара.

У тренутку кад земља треба да се избори са последицама пандемије и рецесије, у Италији је наступила политичка криза. Аналитичари оцењују да је оставка и добијање новог мандата, тактички потез премијера Контеа како би се избегли нови избори. И то ће бити једна од тема Магазина.

Нестајање шума један је од фактора који доводи до катастрофалних последица по животну средину и будућност наше планете. Стога је њихово обнављање и пошумљавање свих, па и градских простора, високо на листи приоритета. Како да знамо где је најбољи ефекат садње новог дрвећа? У помоћ можемо да дозовемо решење које је осмислила  група наших младих људи  да коришћењем сателитских података дођу до најбоље локације за пошумљавање.  О томе ћемо више сазнати од чланица тог тима, Тијане Лежајић.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво