Специјална емисија поводом Дана сећања на жртве Холокауста

Пратили смо Осму научну конференцију посвећену страдању Срба, Јевреја и Рома на територији бивше Југославије. Конференција је одржана у амфитеатру Факултета за пословне студије и право с циљем да се обнави сећање на злочине у Другом светском рату.

Научним и стручним радовима, монографијама, сведочењима и новим информацијама, дат је допринос у расветљавању феномена Холокауста и геноцида.

У саопштењу поводом Међународног дана сећања на жртве Холокауста, Удружење младих Рома Србије подсећа: „Седамдесет и више година након II Светског рата још увек немамо утврђен тачан број страдалих Рома и Синта, а један од разлога је што се нико није озбиљније бавио овом темом". У саопштењу се додаје „да је морална обавеза према страдалима да се сећамо њихове патње како се историја не би поновила у будућности".

Аутор емисије је Бранко Ђурић.

svetroma@rts.rs

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво