Да ли су нови сојеви вируса корона заиста и опаснији?

Са вешћу да је крајем викенда за нама и у нашој земљи регистрован нови, тзв. британски сој вируса корона, стигала је и нова доза страха, баш као и питања - да ли су тачне вести које говоре о томе да је он много заразнији, па и потенцијално фаталнији за оне који од њега оболе, као и да ли су вакцине, које ових дана велики број људи хрли да прими, делотворне и у том случају. На њих ће одговарати др Миланко Шеклер, вирусолог и микробиолог у Ветеринарско-специјалистичком институту у Краљеву. Чућемо и каква је ситуација у вези са вакцинацијом и друге новости о борби против ковида у суседној Румунији, као и који је исход састанка представника Европске уније са руководством компаније "Астра Зенека" у Бриселу, а после неочекиване најаве смањења испоруке вакцина договорене за први квартал ове године.

После случаја злостављања детета у београдском вртићу "Замак" прошле седмице, са Горданом Племић из удружења "Родитељ" разговараћемо о бројним питањима која је он отворио - од тога како да родитељи препознају да им је дете злостављано, до тога какви су услови у предшколским установама те ко су васпитачи са којима деца проводе време и имају ли адекватне лиценце.

Представићемо вам и програм "Нова писменост" практично симултано када се у Новом Саду истим поводом одржава велика он лајн конференција "Нова писменост за ново доба". Дарко Соковић, директор програма и партнер у организацији "Пропулсион" која је његов иницијатор рећи ће нам које предности ће у дигиталном и медијском описмењавању ученика у више од 750 основних школа у Србији  донети примена тог програма.

Позваћемо вас и да  - уколико желите - предложите некога ко је по вама заслужио да понесе "Националну награду за волонтирање", признање које већ десет година додељује Фонд за одговорно пословање.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво