Широм Србије наставља се вакцинација против Ковида 19

Широм Србије наставља се вакцинација против корона вируса. Вакцинација се обавља на 300 пунктова широм Србије, а највећи је у Београду на сајму, где ради 17 тимова.

Премијерка Ана Брнабић каже да је циљ да данас цепиво прими још 30 хиљада грађана. Истакла је да Србија, по питању вакцине, жели да помогне и земљама у окружењу. Верује да ће вакцина из такозваног ковакс система Европске Уније доћи не само у Србију, него на читав Балкан, подсећајући колико је тешка ситуација за борбу за вакцине. До сада се за вакцину пријавило око 436 хиљада грађана преко портала Е управе или телефоном.

Министар спољних послова Никола Селаковић уверен је да ће до краја године доћи до билатералног сусрета председника Србије Александра Вучића и шефа Беле куће Џозефа Бајдена. Он је за РТС оценио да је за Србију добар знак то што је инаугурацији, поред малог броја људи, присуствовао амбасадор Марко Ђурић. Селаковић сматра да је још рано процењивати да ли ће и колико Бајдену у фокусу бити ситуација на Балкану.

Амерички председник Џозеф Бајден одмах је по уласку у Белу кућу потписао 15 председничких указа и две наредбе федералним агенцијама. Међу потписаним указима су и они којима се поништава Трампова нареба о забрани уласка у Америку грађанима земаља са већинским муслиманским становништвом, о обавезном ношењу заштитних маски на федералним поседима и о гарантовању расне равноправности. Бајден ће данас потписати још десет извршних наређења у вези са борбом против корона вируса, укључујући наређење да се фонд за непогоде искористи за отварање школа.

У Палати правде почело је саслушање глумице Иве Илинчић, у случају Мирослава Алексића, осумњиченог за злостављање девојака у његовој школи глуме. И даље стижу пријаве против Алексића, од тренутка када је саопштено да је ухапшен. Још 20 девојака је поднело пријаву полицији, тврдећи да су и оне биле његове жртве. За протекле 4 деценије кроз глумачку школу Мике Алексића прошло је више од 3 хиљаде деце узраста од 6 до 19 година. Случај из центра Београда подигао је на ноге регион у којем је сексуално насиље постало главна тема, а жртве се охрабрују да пријаве насилнике.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво