Читај ми!

Масовна имунизација – тотални обрачун с ковидом

Епидемијска ситуација је и даље неповољна. Мере остају на снази. Креће масовна вакцинација. Овај богојављенски пресек епидемијског стања представља преломни тренутак и најављује нову фазу у борби против вируса ковида 19. Циљ је масовна имунизација становништва, која води стицању колективног имунитета и на крају нормалном животу. За то је потребно вакцинисати најмање милион и по, а за потпуно потискивање вируса, до три милиона становника.

Рачуна се да би тако, уз оне који су већ имали контакт са короном, имунитет развило око 80 одсто становника Србије. До тада, мере заштите немају алтернативу и најпоузданији су савезник у борби са болешћу. О томе разговарамо са епидемиологом, чланом Кризног штаба Браниславом Тиодоровићем.

У Магазину данас о истој борби, губицима и нади међу нашим људима на Косову и Метохији, које је недавно, на Божић потресла вест о смрти докторке са прве линије фронта Соње Ракочевић.

Џозеф Бајден преузеће у Вашингтону функцију председника САД. Драма која је пратила цео изборни процес и обрачун Бајдена и Трампа наставља се и данас, јер бојазан од могућих немира и даље траје. Долазак Бајдена најављује велики обрт у америчкој политици. Како ће он утицати на Србију питамо Стевана Недељковића са ФПН.

Уредник и водитељ: Ана Томашевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво