Читај ми!

За иновативне лекове спремно 5,8 милијарди динара

У Републичком фонду за здравствено осигурање (РФЗО) у овој години ће за иновативне лекове бити издвојено око шест милијарди динара. У години за нама, упкос епидемији корона вируса, на листи лекова нашло се 16 иновативних медикамената којима је Србија направила значајан помак у лечењу тешких и до недавно неизлечивих болести.

Каква ће бити динамика испоруке вакцина компанија "Фајзер-Бионтека", "Модерне" и "Астра Зенеке", чланица Удружења произвођача иновативних лекова ИНОВИЕ за Србију? Који су планови свих 17 фармацеутских компанија, чланица тог удружења?

Упркос Ковиду 19, светске фармацеутске компаније окупљене у Удружењу ИНОВИА остале су поуздан партнер здравственом систему Србије, пружајући подршку пацијентима, здравственим радницима и држави све време током ове незапамћене пандемије? У којој области терапије је постигнут најбољи напредак када говоримо о иновативним лековима, а у којој сфери недостају нови медикаменти? О унапређењу иновативне терапије и њиховој доступности на рецепт, као и о безбедности и ефикасности анти-ковид вакцина, разговарамо са др Бојаном Тркуљом, директором ИНОВИЕ за Србију.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво