Читај ми!

Шта је продужени Ковид и како се лечи?

Крајем године у Србију су стигле прве вакцине против корона вируса и у систем имунизације су међу првима укључени корисници домова за старе. О томе како ће се спроводити вакцинација, какво је интересовање корисника и када ће бити вакцинисани и запослени у установама социјалне заштите, разговараћемо са председником Удружења приватних домова за старе Радославом Миловановићем.

У рубрици за здравље говорићемо о тзв. продуженом или "лонг" Ковиду који код многих пацијената успорава опоравак после прележане инфекције. Лекари пацијентима  саветују да након болести  још неко време мирују и воде рачуна о правилној исхрани. О томе шта је продужени Ковид и како се лечи сазнаћемо више од прим. др Тање Радосављевић, специјалисте пулмологије.  

Минуте за културу резрвисали смо за Музеј Српске православне цркве. О више од 20 хиљада експоната који сведоче о историји наше цркве, духовности и културе говориће кустос Музеја СПЦ Биљана Цинцар Костић.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница - Фото/РТС

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво