Читај ми!

Пријава за вакцинацију и преко кол-центра

Почео је да ради кол центар за пријаву грађана за вакцинацију. Број телефона је 0800 222 334. За три дана преко портала е-управе за вакцинацију се пријавило више од 175 хиљада грађана. Вакцинација пријављених грађана почеће сутра и прво ће се вакцинисати хиљаду грађана који су се добровољно пријавили преко тог портала, а старији су од 75 година.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић упозорио је да је епидемијска ситуација у главном граду и даље неповољна иако бројке указују на извесно побољшање у односу на претходни месец. Радојичић је за РТС рекао да се пункт на Сајму, у хали 11, спрема за масовну вакцинацију. Најавио је да ће у Београду бити отворено још 17 пунктова за вакцинацију.

Реке на југу Србије полако се повлаче у своја корита, али је ванредна ситуација и даље на снази у 17 локалних самоуправа. Житељи Власотинца још су без воде, док струју и даље немају мештани већине села у Медвеђи, као и у Куршумлији. Због изливања Јужне Мораве, затворен је пут Крушевац-Ниш код Ђуниса. Врх поплавног таласа прошао је Рашку и Краљево.

На Златибору је свечано отворена панорамска Голд гондола, најдужа тог типа у свету, која, преко Рибничког језера, повезује центар Златибора и највиши планински врх Торник. Гондола је дуга 9 километара. Градња је почела 2016-те године, а инвестиција је вредна око 13 милиона евра. Председник Александар Вучић честитао је Златибору и општини Чајетина на великом успеху и поручио да Србија треба тако да настави да ради. Навео је да је на Златибор дошао не због разговора политичких партија већ да подржи важан пројекат и покаже колико се као председник радује сваком успеху државе и грађана.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво