Читај ми!

Повлачи се вода на југу Србије

На поплављеном југу Србије стање се нормализује, а проблеме са струјом и даље има око један одсто потрошача. Међу њима већином мештани села у општини Медвеђа. Ванредна ситуација још је на снази у 12 локалних самоуправа, из домова је евакуисано 85 становника. Због изливања Јужне Мораве, затворен је пут Крушевац–Ниш код Ђуниса.

Више од 110.000 грађана до сада се пријавило путем сајта е-Управе са жељом да се вакцинишу против ковида 19, а државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек каже да га радује што се доста младих пријављује и похваљује све који су схватили да је вакцинација цивилизацијска тековина која је спасла милионе живота. Он је за Политику рекао да брзина пријављивања за имунизацију путем сајта не значи да ће људи преко реда стићи на вакцинацију, те да ће се поштовати детаљни план имунизације, који ће бити завршен за неколико дана и објављен када у Србију стигну милиони доза вакцина.

Председник Привреде коморе Србије Марко Чадеж поводом најављених нових мера помоћи привреди наводи за РТС да су Влада Србије и председник Александар Вучић реаговали од самог почетка кризе и да то и сада раде улазећи у нове пакете помоћи. Оцењује да је Држава показала да може и да хоће да сачува најбитније и додаје да је председник Вучић најавио две до три половине минималца за фирме плус одређену помоћ за најугроженије.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво