Читај ми!

Поплаве на југу Србије

Стање на поплављеном југу Србије се нормализује, али је без струје више од 10 хиљада домаћинстава. Обилне кише које су на југу земље падале протеклих неколико дана донеле су невоље становништву. Ванредна ситуација је у Лесковцу, Дољевцу, Бојнику, Власотинцу, Владичином Хану, Гадзином Хану и Нишу, где су замућена поједина изворишта за снабдевање водом за пиће. Тај град се снабдева само са изворишта Медијана, па су виши делови Ниша без воде. У Димитровграду, Врању и Нишу проглашена је ванредна одбрана од поплава. У корито се полако враћају Нишава, Топлица, Ибар, Ветерница и Власина.

Више хиљада оболелих од корона вируса је на болничком лечењу, а више стотина пацијената је на респираторима, па и даље треба бити опрезан, упозорава директор Инфективне клинике Клиничког центра Србије Горан Стевановић. Према његовим речима, у проткле две ноћи се повећао број прегледа у односу на дане празника. Додаје да је, због више од 5 хиљада хоспитализованих, систем под великим оптерећењем и да зато морамо остати одговорни.

Епидемолог и члан Кризног штаба Предраг Кон каже да се епидемијска ситуација побољшава, али је и нестабилна и несигурна. Поновио је да неће бити организованог дочека Српске нове године. Проценио је да ћемо још дуго одржавати физичку дистанцу, носити маску и прати руке, а да о укидању мера можемо размишљати тек кад се постигне колективни имунитет.

Амерички председник Доналд Трамп одобрио је проглашење ванредног стања за Вашингтон, које би требало да траје до 24. јануара, саопштила је Бела кућа. ФБИ је упозорио да се планирају оружани протести у Вашингтону и у још 50 градова уколико Трамп буде смењен са места председника пре истека мандата 20. јануара. Како се наводи, проглашење ванредног стања омогућиће Одељењу за националну безбедност и Савезној агенцији за управљање ванредним ситуацијама да помогну граду у било каквој ванредној ситуацији.
Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво