Читај ми!

Рад од куће - предности и мане

Целокупан здравствени систем у Србији већ месецима је подређен борби против Ковида 19. То је ставило у други план пацијенте који пате од других обољења, а у посебном ризику су срчани болесници. Од почетка пандемије све мање срчаних болесника одлази код својих лекара, чак не иду ни по редовну терапију. На другој страни, велики број специјалиста је ангажован у ковид болницама и амбулантама. О томе како хроничним болесницима пружити нужну здравствену помоћ разговараћемо са проф.др Миљком Ристићем, кардиохирургом.

Рад од куће остаће, по свој прилици, трајна тековина пандемије  коронавируса. Кад смо канцеларију заменили кућом спознали смо многе предности овакавог начина рада, али и недостатке. Са новим искуством суочили су се и послодавци. Центар за истраживање јавних политика анкетирао је запослене и послодавце са идејом да истражи да ли овакав систем у Србији има будућност и шта би требало променити у постојећем начину организације рада. Саговорник нам је Тања Јакоби, извршна директорка Центра за јавне политике. 

Радио-аматеризам је хоби који има изузетан друштвени значај, нарочито у кризним ситуацијама, али врло ретко је предмет медијске пажње. Тако многи њихови успеси на такмичењима остају готово непримећени. У Магазину ћемо чути причу о радио-клубу "Петровец" из Бачког Петровца, који је ове године проглашен најуспешнијим у Србији.  

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво