Читај ми!

После празника, јелке са бусеном вратимо природи

Током новогодишњих и божићних празника, домове неких наших суграђана,  красиле су окићене праве зелене јелке са бусеном. Када прође празновање, они који имају своје двориште или неко имање ван града, те јелке засаде и врате их у њихово природно станиште. Како кажу из удружења Шума пева, проблем настаје када јелке које су улепшавале станове у градским срединама, заврше поред контејнера, па су се зато и ове године организовали како би оне биле прикупљене и поново засађене. О томе за наш јутарњи програм говори Теа Николић из удружења Шума пева.

Народна ношња већ дуго се чува као културна баштина. Сваки народ и сваки крај у њих је уткао неку особеност. И док се понеки део као одевни задржао и данас у сеоским срединама, права је реткост пронаћи старе мајсторе који се баве израдом народних ношњи, као и старих народних инструмената. У томе је успео наш дописник Симо Будимир.

Наш саговорник овог јутра је и др Радољуб Живадиновић, председник Савез  пчеларских организација Србије, који ће нас подсетити да је 10. јануара 1883. године изашао први број часописа "Пчелар".

Будимо се заједно овог недељног јутра и уз нове сервисне информације, као и уз музику коју за вас бира музичка редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво