Читај ми!

Диани у спомен

Сенат града Инсбрука једногласно је одлучио да се на родну кућу Диане Будисављевић постави спомен-плоча на којој ће писати да је „ спасила више хиљада претежно српске деце из концентрационих логора фашистичког усташког режима у тадашњој "Независној Држави Хрватској". На реализацији ове иницијативе, Српска православна омладина ( СПОЈИ) радила је пуних 10 година, подсећа мр Владимир Влајић, један од оснивача те организације.

Удружење за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат" потписало је протокол о сарадњи с Народним музејем у Београду.Велико признање за досадашњи рад тог Удружења и прилика да њихове вредне експонате види већи број људи.Протокол отвора и могућности за боље пручавање и чување блага које је у поседу „Адлигата", каже Виктор Лазић, председник тог Удружења .

Пројекат „Образовни круг" ове године је окупио малишане у Србији и ђаке српских допунских школа у Француској, Италији и Немачкој.Др Гордана Степић, аутор пројекта, не крије задовољство због успешно обављеног посла.

 

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво