Читај ми!

Село је много важно за Србију

Да ли ће обнављање задругарства и веће улагање у сеоску инфраструктуру унапредити положај руралне популације? Како да задржимо младе на селу? Да ли ће исплата пензија бити сигурна и редовна упркос евентуалној кризи због пандемије корона вируса?

- Неопходно је да услове живота на селу приближимо онима у граду. Тако ће сеоска популација мање напуштати огњишта и одлазити у градове и иностранство. Немам илузију да можемо потпуно зауставити миграцију село-град, јер је то глобални процес. Неки млади људи ће, свакако, кренути у свет да задовоље радозналост. Међутим, као одговорна власт и држава, треба да им понудимо боље услове за живот на селу - каже министар за бригу о селу у Влади Србије Милан Кркобабић у разговору за нашу емисију.

Биће речи и о томе шта ће прво учинити новоосновано Министарство за бригу о селу у Влади Србије и када ће бити видљиви први резултати његовог рада?

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Насловна страница - Милан Кркобабић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво