Читај ми!

Од петка, највероватније, нове мере у борби против Ковида 19

Од петка нас највероватније очекују нове рестриктивније мере. Угоститељски објекти и објекти услужних делатности моћи ће да раде само до 17 сати радним данима, уз забрану рада викендом, сазнаје РТС. Тиме је радно време додатно "скраћено" за један сат радним данима, уз забрану рада од петка у 17 до понедељка у пет ујутру. Продавнице прехрамбене робе моћи ће да раде сваки дан до 21 сат, а позоришта и биоскопи до 17 сати. Апотеке, пумпе и достава хране, могу да раде без ограничења, а пијаце викендом до 15 часова. То су мере које је предложио Кризни штаб, а које би Влада могла да усвоји на седници у четвртак.

Председник Александар Вучић уручио је одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије за ангажовање на спречавању ширења вируса корона и помоћи цивилном становништву, који су одликовани поводом Дана примирја у Првом светском рату. Уручена су и одликовања поводом 21-ве годишњице битке на Кошарама. Постхумно додељена одликовања за изузетне заслуге и дело личног херојства у лечењу и заштити становнишва од ковида 19, председник Александар Вучић уручио је члановима породица преминулих лекара и медицинског особља. 

Скупштина Србије, на новој седници, разматра извештаје о раду независних тела - Агенције за борбу против корупције, Фискалног савета, Комисије за хартије од вредности за 2019-ту годину. Посланици ће разматрати и Извештај о раду Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки у прошлој години. На почетку седнице, председник Скупштине Ивица Дачић изјавио је, одговарајући на питања посланика, како очекује да међустраначки дијалог о изборним условима буде настављен почетком следеће године.

У обреновачкој термоелектрани почиње градња постројења за одсумпоравање, што ће омогућити смањење штетних гасова у атмосфери који настају сагоревањем угља у процесу производње струје. Камен темељац положила је министарка енергетике Зорана Михајловић. Вредност радова  је 210,8 милиона евра, а рок за завршетак март 2024. године. 

Обележава се Међународни дан борбе против сиде. У свету је ХИВ-ом заражено више од 38 милиона људи. У Србији је од јануара до новембра откривено 55 новоинфицираних особа. То је троструко мање него у истом периоду лане. Постоји забринутост да је због пандемије ковида- 19, ХИВ позитивним особама отежан приступ тестовима и лековима, рекао је за наш програм Дарко Лазаревић из Јазаса. Завод за заштиту здравља студената у Београду биће отворен данас до 19 часова и 30 минута, за све грађане који желе да се посаветују или тестирају на ХИВ.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Тина Амић и Ненад Селаковић.

Продуцент Светлана Стевановић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво