Читај ми!

Вучић: Данас тежак дан, посебно по броју преминулих од коронавируса

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је када је реч о епидемијској ситуацији данас посебно тежак дан за Србију. "Морамо наставити да се боримо", поручио је председник и најавио отварање ковид болнице у Батајници за три дана. Премијерка Ана Брнабић не искључује могућност додатних мера пред новогодишње празнике. У болницама места све мање, а све више лекара је заражено - 2. 434. Ванредну ситуацију прогласила је и општина Медвеђа, у којој се због раста заразе затварају вртићи. Од данас ново правило-они који имају симптоме корона вируса, требало би прво да се јаве у ковид амбуланте. Да се ковид болнице растерете, пацијенти који би могли да иду за неколико дана кући, биће премештени у привремене болнице у Нишу и Крагујевцу на завршну терапију.

Председник Вучић је о епидемији говорио у Нишу где је присуствовао представљању савремених тенкова Т-72 МС, које нам је донирала Русија. Поред председника Србије приказу у нишкој касарни "Мија Станимировић" су присуствовали и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и гости из Русије.

Србија је посвећена регионалном и инфраструктурном повезивању рекла је председница Владе током обиласка градилишта на Сави и деонице пута Кузимин -Сремска Рача, која је део будућег ауто-пута Београд Сарајево. Само јак, стабилан, добро повезан регион значи бољи квалитет живота за све градјане региона а самим тим и јачу и стабилнију Србију, рекла је премијерка. Вредност изградње тог коридора је 250 милиона евра и, како се очекује, требало би да буде завршен у октобру 2022. године.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је полиција јутрос у општинама Вршац и Нови Кнежевац, од Ватина до села Мајдан, привела око 450 миграната који су били ван кампова и прихватних центара. Вулин је рекао да ће они бити премештени у кампове и прихватне центре, у којима су и раније бил. Министар је с директором полиције Владимиром Ребићем и комесаром за избеглице и миграције Владимиром Цуцићем обишао полицијске службенике који су привели илегалне мигранте на територији општине Нови Кнежевац.

Један од најзначајнијих догађаја у светској музеологији у свету, европска премијера изложбе "Љубав је љубав: Радост венчања за све - Жан Пол Готје" отворна је данас у Музеју савремене уметности. Отварање је било доступно онлине, а одмах потом сви заинтересовани посетиоци могли су и уживо да погледају изложбу уз поштовање свих епидемиолосских мера, у малим и строго контролисаним групама, будући да се улазнице продају у временским слотовима.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

Продуцент: Светлана Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво