Читај ми!

Србија у борби са ковидом

Сваки дан неки град у Србији прогласи ванредну ситуацију и донесе ригорозније мере због великог броја оболелих од коронавируса. У данашњој емисији дописници из Србије ће нам пренети какво је стање и на који начин се у градовима широм земље боре са пандемијом.

Данас почиње велики Божићни пост. Иако се пости из верских разлога пост је и те како добар по здравље. Не смеју се, међутим, занемарити принципи правилне и здраве исхране. О томе зашто и како пост може да подигне имунитет а које намирнице за време поста га слабе разговарамо са нутриционистом Бранком Мирковић. 

Маја Мартиновић и Владан Јочић, добитници су специјалне награде "Милош Црњански" Културног центра Војводине за ТВ емисију из области српске културе реализовану у региону и дијаспори. Емисија „Кичица Матице српске" из серијала „Оригинали", за коју су добили награду, говори о изложбама које је у Паризу реализовала Галерија Матице српске: „Слике пролазног света - односи француског и српског интимизма" и „Сава Шумановић и тајна под куполом" и сведочи о често драматичним судбинама најзначајнијих српских ликовних уметника који су живели и стварали у француској престоници.

Као омаж недавно преминулом митрополиту Амфилохију Радовићу у клубу "Трибина младих" Културног центра Новог Сада отворена је изложба фотографија Зорана Јовановића Мачка који је наш данашњи саговорник.

Тачка повратка је удружење које је основано од стране Српског Сити клуба и Научно Технолошког Парка Београд. Тренутно је у току истраживање и прикупљање информација о повратку наших људи из иностранства за време ковида 19. О томе ће нам говорити Александар Јаковљевић.

Уредник и водитељ Драгана Живојновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво