Породична прича

Данас вам нудимо помало необичну причу. То и није породична прича онако како је обично радимо, али, веза постоји. Та веза је Програм за децу, младе и породицу који у овој години - унатрашке, обележава 75 година.

А, и новембар нам је у функцији.

Ево како: Јелена Билбија, Душан Радовић и Драган  Лукић.

Јелена је рођена 28. новембра 1902. године.

Можда она стоји на почетку ове приче, Није она основала наш програм, али му је сигурно преходила, писала је за децу, била први глас радија, била први главни и одговорни уредник "пионирског месечника Полетарац" који је покренут 1947. И, ту је спона - кад кажемо Полетарац, мислимо и на Душка Радовића, он је рођен 29. новембра, али године 1922. године. Могли су се дружити, Јелена је могла, на пример, да му буде нека тетка, а, он је бар знао да су "тетке најлепши, незамењиви дар сваком детињству"....  То позннство ћемо испитати, али, оно што је сигурно је да су се Радовић и Лукић добро познавали, друђили.... радили у нашој кући. А, и Драган је новембарско "дете": он је рођен 30. новембра 1928.

Ето, тако стоје новембарске ствари с нашом редакцијом, уживајте...

Aутор Весна Ћоровић Бутрић.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво