Читај ми!

Вакцина и бројне недоумице

У овом моменту  резултати истраживања неколико  вакцина  показали су висок степен ефикасности  и то нас приближава почетку масовне примене. Чини се, међутим, да почетно одушевљење и олакшање уступају место опрезу и недоумицама. Много је отворених питања, од тога колико су заиста делотворне и колико дуго нас штите, до начина чувања, цене и расподеле. Неке одговоре потражићемо од др Бојана Тркуље, директора Удружења произвођача иновативних лекова ИНОВИА.

Експлозија броја новозаражених коронавирусом, како у Србији, тако и у великом делу Европе и Америке срушила је сва ранија предвиђања заснована на поузданим математичким моделима. Гаусова крива до скоро је, са високим процентом вероватноће, упућивала на ток епидемије, али су се сада околности драматично промениле. Како ће струка надаље да се руководи? О томе за Магазин говори инжењер Петар Кочовић, професор Универзитета "УНИОН-Никола Тесла".

У време када туризам у целом свету посрће под теретом пандемије, један део Србије бележи неочекивано добре резултате. Десетине хиљада домаћих гостију одмарало се током лета и почетком јесени на планинама, језерима, у бањама и селима Западне Србије. Да ли је то изненадјење или плод озбиљног приступа и марљивог рада туристичких посленика? Саговорник ће нам бити  Мирослав Рађен, директор  Туристичке организације регије Западна Србија.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво