Читај ми!

Неће бити срушен објекат у коме се налази ромско светилиште

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је, након састанка са представницима ромских организација, рекао да неће бити рушења објекта у улици Господара Вучића где се налази споменик Ромима страдалим у Првом и Другом светском рату, и капелица – светилиште, посвећена Теткици Бибији.

Поводом Светског дана детета, Центар за права детета је организовао конференцију „Деца питају". Представљени су досадашњи резултати  и указано које су приоритетне области на којима треба радити како би  дечја права била боље заштићена.

Европска унија издваја 14,2 милиона евра за социјално становање и активну инклузију осетљивих група. Објављен је јавни позив јединицама локалне самоуправе да подносу предлоге пројеката.Јавни позив траје до 1.фебруара 2021.године.Право учешћа имају све локалне самоуправе у Србији.

Уредница емисије је Гордана Нешовић.

svetroma@rts.rs

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво