Читај ми!

Домовина се брани лепотом и знањем

Нове мере против короне ступиле су на снагу у Аустрији одакле ће нам се јавити Александар Станковић, један од оснивача Удружења Срба у Аустрији и председник културно-спортског друштва "Бамби" из Беча.

Фондација "Ана и Владе Дивац" већ четири године додељује стипендије ученицима средњих школа на територији Републике Србије који живе у  тешким условима. О овогодишњој кампањи и прикупљању средстава у дијаспори и Србији говориће нам Ана Дивац.

На 17. међународном фестивалу „Чембало, жива уметност" наступила је и наша вечерашња саговорница Бојана Димковић, која је живела и школовала се у Лондону.

Дечји културни центар Београд, у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, расписао је уметнички конкурс за децу млађег школског узраста, под називом „Домовина се брани лепотом и знањем". Конкурс је осмишљен са циљем да деца широм Србије и дијаспоре, инспирисана лепотама своје домовине, искажу своје креативне потенцијале кроз уметничке медије. Ивана Теодоровић Стојановић ће позвати малишане из дијаспоре да учествују у што већем броју.

У току емисије љубитељи фудбала ће бити у могућности да прате фудбалску утакмицу Србија - Русија.

Уредница емисије је Драгана Живојновић.

veceras.zajedno@rts.rs

 

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво