Читај ми!

Забавник

Женски бокс још увек има потешкоћа да уђе међу главне спортске токове, иако је у неким периодима историје имао бољи положај у односу на тренутну ситуацију. Ипак, без обзира на чињеницу да у овом спорту жене учествују све од његовог настанка - равноправности између жена и мушкараца готово да и није било. Записи о женама у рингу сежу све до почетка 18. века. Нису добијале лиценце, нису учествовале на такмичењима, а у већини земаља овај спорт је до не тако давно, био забрањен.

Да се од једне обичне пекарске кифле може направити национални бренд показали су Французи. Оно што се мало зна јесте чињеница да кроасан уопште није изворно француски производ. Прича везана за кроасан говори да је он умешен и испечен управо из огорчења према Французима. Најпознатије пециво на свету настало је приликом турске опсаде Беча. То се догодило једног јутра, 1683. године...

Данас смо у Забавникову музичку кутијицу спаковали једну од најдуговечнијих новосадских група ''Цврчак и мрави''. Основали су је у јесен 1967. године ученици Гимназије ''Јован Јовановић Змај'': Бранко Пражић (вокал, ритам гитара), Војин Тишма (соло гитара), Драган Давидовић (бубњеви) и Бранков брат Александар Пражић (бас гитара). 

Уредник и водитељ Милена Шишкин.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво