Расте број прегледа у ковид-амбулантама

У Србији се вирус корона брзо шири. Последњих дана више је оболелих него у првом и другом таласу. Све је више болница у ковид систему и све су веће гужве у ковид амбулантама.

У привременој болници у Београдској арени тренутно су смештена 434 ковид пацијената, а више од 250 болесника је на кисеоничкој терапији. Привремена болница се брзо пуни и ускоро ће бити попуњени сви капацитети од 510 кревета, изјавио је координатор Арене Владо Батножић. У Нишу од данас почиње да ради привремена болница у Хали Чаир, а због повећаног броја прегледа од данас ће радити и трећа ковид амбуланта.

У Скупштини Србије, у току је седница на чијем дневном реду је ребаланс буџета за ову годину. Предвиђен је дефицит у државној каси од око 4 милијарде евра. Образлажући ребаланс, министар финансија Синиша Мали је рекао да пројектовани дефицит не угрожава макроекономску стабилност државе и да ће омогућити да привредни раст до краја године буде најмање минус 1 одсто. Према његовим речима, ребаланс ће омогућити да се настави још јача борба против корона вируса.

Некадашњи шеф обавештајне службе такозване ОВК, Кадри Весељи, у Хагу ће у 15 часова бити изведен пред судију Специјализованог већа Косова, ради упознавања са оптужницом и изјашњавања о кривици. Весељи се заједно са Тачијем, Краснићијем и Сељимијем терети за удружени злочиначки подухват, ратне злочине и злочине против човечности .

Јерменија, Азербејџан и Русија потписали су заједничку декларацију о окончању војног конфликта у Нагорно-Карабаху, после месец и по сукоба. У Карабах је стигла руска мировна мисија, а договорено је да јерменске и азербејџанске снаге остану на тренутним позицијама. Пошто је планирано да и Турска има улогу у мировном процесу, из Анкаре шаљу поруку да је споразум победа њиховог савезника Азербејџана. Јермени су незадовољни и протестују у Јеревану.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић
Уредници вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво