Читај ми!

У Србији све више заражених

Коронавирус се убрзано шири у Србији. Јуче је забележен највећи број новозаражених од почетка епидемије 1545. На респиратору је 47 пацијената. Најкритичније је у Београду чије становнике је епидемиолог Предраг Кон позвао да остану код куће за викенд, како би се смањили контакти и самим тим ширење вируса.

Све је више људи који захтевају болничко лечење. Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је да је ситуација озбиљна и веома тешка, али далеко од тога да је измакла контроли. Каже да се прати ситуација и да је будност здравственог система на највишем нивоу. Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић каже да ће теже мере морати да се примене уколико здравствени систем буде преоптерећен и додаје како је важно очувати и економију

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који је јуче преминуо у 83-ој години, биће сахрањен сутра у крипти храма Христовог васкрсења у Подгорици. После литургије која је одржана у Цетињском манастиру, биће пренет у храм у Подгорици. Све до сахране, звона свих православних цркава у Црној Гори звониће у 10, 12 и 16 часова. Митрополија црногорско-приморска апелеловала је на све који желе да одају пошту преминулом митрополиту Амфилохију да то учине придржавајући се против-епидемијских мера. Митрополит је умро јуче у Клиничком центру Црне Горе, где је примљен 6-тог октобра због инфекције корона вирусом.

Сутрашњој сахрани митрополита Амфилохија у Подгорици у Саборном храму Христовог васкрсења присуствоваће председник Србије Александар Вучић, потврђено је на инстаграм налогу председника. Председник је написао да ће у Подгорици разговарати и са представницма српског народа у Црној Гори. Потврђено је да ће сахрани митрополита Амфилохија у Подгорици присуствовати и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Француска полиција ухапсила је и трећег осумњиченог за саучесништво у терористичком нападу у Ници, у којем је нападач ножем усмртио троје људи. Заменик државног тужиоца подсетио је да су током претходног дана ухапшена још два лица, осумњичена да су били у контакту са убицом непосредно пре извршења злочина.

 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вети: Реља Трајковић и Тина Амић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво