Епидемијска ситуација у Србији је неповољна и даље се погоршава

Највише новооболелих је из Београда, 70 одсто. У Београдској Арени повећава се број пацијената. У Војводини је удвостручен број оболелих у односу на претходну недељу. Струка упозорава да је поштовање мера важно и да је питање личне одговорности. Нови подаци биће саопштени око 15 часова.

У Републици Српској регистровано је 625 новозаражених вирусом корона и 5 преминулих. У Хрватској хиљаду 413 новооболелих и 18 преминулих. И у Словенији скоро хиљаду 500 заражених. У тој земљи поред полицијског часа, од данас је ограничено и кретање између општина, осим у хитним ситуацијама. У Мађарској је оболело више од 2 хиљаде људи, преминуле су 63 особе. Бугарска бележи 2 хиљаде 243 нова случаја заразе, што је највише од почетка епидемије. Рекордан дневни биланс у Пољској - 16 хиљада 300 новозаражених.

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко оценио је да се односи Србије и Русије развијају на најбољи начин и да то потврђује и посета министра спољних послова Сергеја Лаврова. Навео је да ће у фокусу дводневних  разговора у Београду бити билатерална сарадња, ситуација у региону и питање Косова и Метохије, као и кључне међународне теме. Боцан-Харченко је поручио и да нема сумње да ће председник Владимир Путин доћи у Србију.

Галерија Хаос наставља јесењи програм презентацијом цртежа нашег угледног и светски познатог сценографа и костимографа - Миодрага Табачког. Реч је о ретроспективној поставци радова из његовог петодеценијског рада. Ту су  цртежи намењени многим позоришним, балетским и оперским представама. Изложба Миодрага Табачког ће бити отворена вечерас у 20 сати.

Новак Ђоковић и Филип Крајиновић састаће се у првом колу тениског АТП турнира у Бечу. Меч би требало да почне у 15 часова и 30 минута.

Уредник и водитељ:  Мирослав Војводић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Ненад Селаковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво