Читај ми!

Београдска Арена примила нове ковид пацијенте

На састанку министра здравља са директорима болница било је речи о припреми за рад ковид болница у Батајници и у Крушевцу. Након састанка је речено да је београдкса Арена примила прве ковид пацијенте. Лекари упозоравају да бисмо ове недеље могли премашити и број од хиљаду новозаражених коронавирусом дневно.Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић изјавио је да већину новооболелих од коронавируса у Србији чине млади од 20 до 40 година старости, који болест подносе добро, али они представљају ризик за све старије у свом окружењу. Тиодоровић каже да Србију у наредних 10 до 15 дана очекује скок заражавања јер млади, наводи, углавном живе у кућама са још једном до 2 генерације те да је повећање броја оболелих било очекивано.

У недељи пред нама Србија ће добити нову Владу, коју ће предводити премијерка Ана Брнабић. Посланици Скупштине почели су расправу о 10 амандмана на Предлог закона о министарствима, после чега ће гласати о том законском акту. Мандатарка Ана Брнабић ће представити експозе посланицима прекосутра. Међу министрима - 9 је старих и 12 нових. Извесно је да ће нова Влада имати 21 ресор и два министра без портфеља. 

Мандатарка Ана Брнабић изјавила је да је основни циљ нове владе бољи квалитет живота грађана Србије, као и да њен састав показује колико је власт слушала народ. Она је рекла да многе ствари треба да се мењају, укључујући неке министре, јер је Влади потребна нова енергија. Истакла је да половину владе чине потпуно нови људи који до сада нису имали везе са политиком.

На састанку директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића и шефа Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јан Братуа размотрена је политичко-безбедносна ситуација на Косову и Метохији, нарочито серија инцидената у српским срединама у протеклих месец дана. Међународне организације и институције на терену имају важан задатак да створе друштвену атмосферу у којој напади на Србе и друге неалбанце неће бити толерисани, истакао је Петковић који је Братуа информисао и о току дијалога Београда и Приштине. Директора Канцеларије за КИМ констатовао је да је неиспуњавање обавезе формирања Заједнице српских општина велика препрека и изазов у процесу нормализације односа.

Јереван и Баку су данас разменили оптужбе за кршење новог прекида ватре, проглашеног у недељу, у сукобу везаном за област Нагорно Карабах у Азербејџану, са већинским јерменским становништвом. Договор о прекиду ватре је постигнут уз америчко посредовање и то је трећи покушај прекида сукоба. 

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Марица Сердар.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво