Читај ми!

Нова влада-политички профил и кадровска решења

Нова влада само што није, а њен политички профил се већ појавио. Све говори да се спрема влада изненађења, а нека су се већ десила. Нова влада премијерке Брнабић биће концентрациона, проширена, орочена и "женска". Сваки од поменутих атрибута говори о овом политичком тренутку, али и о периоду који је пред нама.

Сугеришу такође да нас чека деликатан и осетљив мандат, у коме се тражи друштвено јединство, проширен ангажман и тактичност. Ко су људи који ће одговорити овом задатку и који ће водити државну администрацију бар до 2022. знаћемо врло брзо. О томе говоримо и у данашњој емисији.

Корона у свету руши све рекорде. У региону исто. Прогнозе и упозорења домаћих епидемиолога такође се остварују. Бележе се нови рекорди заражених. За утеху је нешто блажа клиничка слика оболелих, али обеспкојава непредвидивост епидемије и неухватљивост вируса. Има ли решења и до када ће се на њега чекати данас питамо професора Фармацеутскиг факултета и члана Комисије за регистрацију хуманих лекова др Мирослава Савића.

Књига је у корона кризи показала и виталност и издржљивост. Иако нема традиционалног Међународног сајма књига, издавачи су се потрудили да представе нова издања и нађу пут до читаоца. Како-и о томе у недељном Магазину.

Аутор: Ана Томашевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво