Читај ми!

Све касније и теже напуштање родитељског "гнезда"

Да ли је будућност раније заиста била светлија или о њеним бојама млади нису толико размишљали, него су - имајући највише вере управо у сопствену младост, снагу и здравље - постајали, како се то говорило, "своји људи" веома рано? Док незаустављиво брз развој технике и технологије, чини се, живот поједностављује, нека од последњих глобалних истраживања кажу да младе муче све тежи егзистенцијални проблеми, што је допринело томе да је старосна граница напуштања родитељског дома сваке године све виша. И док је у ЕУ тај просек око 25 година, у Србији и окрузењу је 31! Да ли су данашњи млади мање храбри од својих предака или су њихови проблеми објективно већи, о томе смо разговарали са социологом породице Драганом Станојевићем, а у "Питању јутра" и вама ћемо понудити да о томе кажете своје мишљење.

Гост Јутарњег програма биће Милош Турински са портала послови.инфостуд.цом, а поводом њиховог најновијег истраживања о утицају кризе изазване пандемијом ковида 19 на тржиште рада у нашој земљи - наиме, број огласа за послове у првих осам месеци ове године смањио се за чак 17 посто у односу на исти период лане. Чућемо за кога упркос свему има посла, а за која занимања интересовање слаби. На сличну тему разговараћемо и са Александром Милетић, програмском менаджерком у организацији УН Wомен у Србији, која је заједно са Популационим фондом Уједињених нација (УНФПА), објавила најновију анализу о последицама пандемије на економско оснаживање жена и мушкараца у нашој земљи - њоме смо добили још једну потврду да је криза, нажалост, само продубила од раније постојећи родни јаз.

Вашој пажњи препоручујемо и разговор са Николом Ракићем, повратником из Швајцарске, који је у нашој земљи покренуо пројекат штампања кућа специјалним 3Д машинама, а прве ће бити спремне за усељење у трећем кварталу наредне године у Чачку. 

Пред крај програма, репортерским укључењем из Малог позоришта "Душко Радовић" на Ташмајдану придрижићемо се прослави 71. рођендана те незамељиво важне инстутуције у одрастању силних генерација потоње културне публике.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво